Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Teater for voksne

Kulturskolen tilbyder som noget nyt unge og voksne mulighed for at spille teater.

Er du gået ud af folkeskolen, er teaterinteresseret, og vil du gerne være en del af Kulturskolens teaterhold?

Kurset er for dig, som har lyst til at spille teater, dig som har spillet før eller bare ønsker at udvikle din teatermæssige kunnen noget mere. Her er også inspiration at hente hvis du gerne vil bruge teater som virkemiddel i dit erhverv. 

Om du er helt ny i teaterverdenen eller rutineret og elsker at stå på en scene, så er disse kurser noget for dig. Vi sørger for at der er rige udviklingsmuligheder for både nye og erfarne – unge og voksne. Teater er en kollektiv kunstform, hvor alle kan arbejde på hver sit niveau og samtidig byde ind til det fælles arbejde. 

Vi arbejder i modulform og kommer igennem flere forskellige teaterteknikker og scenekunstforståelse generelt. Det du lærer her, vil du kunne anvende i andre sammenhænge, hvis du deltager i Egnsspil, hvis du f.eks. gerne vil anvende det i dit erhverv. Hvert modul bygger videre på de tidligere moduler, men der er mulighed for at tilmelde sig de enkelte moduler. 

Første modul bliver der arbejdet med karakteropbygning, krop og rum. 

Du bliver præsenteret for nogle af Stanislawskijs metoder.  Vi arbejder undersøgende med krop, stemme og rum ud fra korte tomtekster  

Andet modul arbejder vi videre med improvisation. Her træner vi at modtage og arbejde videre med det input man får fra sine medspillere, her siger vi altid JA! 

Tredje modul er der hovedfokus på, hvordan vi skaber en enkel og virkningsfuld scenografi, samt hvordan vi kan tænke rekvisitudnyttelse ind i det symbolske univers vi undersøger. 

Fjerde og sidste modul fokuserer på devising ud fra de øvrige modulers indhold. Ud fra et bestemt tema arbejder vi nogle små stykker frem, som vi viser for hinanden den sidste gang. 

Hvor og hvornår

Undervisningen foregår på

Kulturskolen Esbjerg
Islandsgade 50
6700 Esbjerg 
Teatersalen, Indgang D 

Underviser er Lajla

I løbet af sæsonen afholder vi 4 workshops a 6 undervisningsgange; 2 timer om torsdagen
kl. 20.00 - 22.00.

Hold 1 - 31. august 2023

Hold 2 - 26. oktober 2023

Hold 3 - 25. januar 2024

Hold 4 - 14. marts 2024