Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Optagelsesprøve - Den Kongelige Ballets talentlinje i Esbjerg

For at komme ind på Talentlinjen i Esbjerg, skal man først have bestået en optagelsesprøve.

Optagelsesprøve

Drømmer du eller en, du kender, om at danse ballet, og skal barnet starte i 2. – 5. klasse efter sommerferien, så kom til vores optagelsesprøve i Esbjerg.

Optagelsesprøven til næste sæson ligger den 11. april 2024 kl. 15.30 til ca. 17.30.

Tilmelding til optagelsesprøven er nødvendig.  Brug nedenstående link, frist for tilmelding d. 4. april 2024.

Optagelsesprøven foregår på Kulturskolen Esbjerg, Islandsgade 50, 6700 Esbjerg, D-fløjen.

 

Det er ikke nødvendigt at kunne danse ballet, når man går til optagelsesprøve på Det Kongelige Teaters Balletskole. Du eller dit barn skal bare have lyst til at danse og til at lære en masse om dans, ballet, bevægelse, musik og kreativitet. 

Alle der har set ballet ved, at balletkroppen skal kunne nogle ting som ikke alle kroppe kan. Den skal for eksempel være smidig på en helt særlig måde. Derfor lægges vi ved optagelsesprøven først og fremmest vægt på barnets fysiske og rytmiske kvalifikationer. I bedømmelsen lægges der også vægt på udstråling, motivation, modenhed mm. 

Optagelsesprøven er for både drenge og piger og det er ikke en forudsætning, at du tidligere har danset ballet. Men elever og forældre skal være indstillet på, at der stilles store krav til eleven og at det kræver hårdt og fokuseret arbejde for både elev og forældre, til gengæld giver det oplevelser for livet.   

Har du mod på at blive en del af dette, så kom til optagelsesprøven  
 
Beklædning: Almindelig gymnastikdragt og leggins uden fødder eller T-shirt, shorts og mulighed for bare fødder.  

Bedømmelsesjury: Christina Olsson (DKB Talentcoach) og DKB´s fysioterapeut. 

Prøvens form og indhold:  
Esbjerg Kulturskole overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer ved afholdelsen af denne optagelsesprøve. Efter tilmelding til optagelsesprøven får I besked, om præcis hvordan I skal forholde jer ved prøven.  
Ved optagelsesprøven vurderes elevens fysik (styrke, smidighed og proportioner), musikalske sans og udstråling. Dette ser vi ved bevægelse til forskellige typer musik, samt undersøgelse af Den Kongelige balletskoles fysioterapeut.  

Ansøgere og forældre får besked på mail efter prøven.