Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Stemmehold for voksne

Mange oplever at have dagligt ondt i halsen efter en lang dag, at miste stemmen eller vejret i en samtale, eller helt at droppe at snakke med, fordi det at tale bliver associeret med ubehag. Det kan skyldes mange ting, men fælles er, at det kan føles enormt frustrerende hvis man ikke kan sige det man gerne vil. 

Velkommen til et forløb med fokus på at forbedre din stemme.

På stemmeholdet arbejder vi med at give jer en masse værktøjer, som kan hjælpe jer fremadrettet, så I får en mere ubesværet stemme.

Hvad indgår i forløbene:
Øvelser til stemmebrug, lungebrug og vejrtrækning - Øvelser til at koble støtte og stemme - Tale- og sangøvelser - Afspændingsøvelser til overbelastet stemmemuskulatur - Hyggesnak og fællessang.

Stemmeholdene er over 18 uger, og er inddelt i 4 dele med hver sit fokus:
Hver undervisningsgang starter med en lille statusrunde, og afsluttes med et par sange fra velkendte sangbøger, hvor man kan prøve at bruge øvelserne fra dagen, bare synge med, eller blot lytte og summe over dagen :)

Til hver lektion vil I få udleveret en liste over de øvelser vi gennemgår, og til sidst i forløbet, skulle I meget gerne have en lille samling af gode stemmeøvelser som I kan bruge.

  • Uge 1 Introduktion til forløb, spørgsmål og basis vejrtrækningsøvelser
  • Uge 2-5 Vejtrækning og stemme Forskellige måder at trække vejret på, og hvad det betyder for dit velvære, og din talestemme, samt hvordan du kan bruge din vejtrækning aktivt i din dagligdag. Her laver vi øvelser for musklerne omkring lungerne.
  • Uge 6-9 Afspænding og stemme Her arbejder vi med øvelser til at afspænde kæbe, strube og muskulaturen omkring øvre brystkasse. Mange stemmer bliver begrænsede af at musklerne, der er koblet til vores talestemmer, er helt spændt op, og bliver til en hindring fremfor en hjælp.
  • Uge 10-13 Støtte og stemme Her arbejder vi aktivt med støttemusklerne omkring mellemgulvet. Vi kobler støtten til vejrtrækning, til afspænding og til stemmeøvelser.
  • Uge 14-17 Stemmebrug, sang og tale I det sidste forløb har vi fokus på at koble de tre tidligere dele sammen. Her laver vi samtaler, synger lidt mere, og har fokus på øvelser til at kunne afhjælpe pludselige spændinger eller irritationer.
  • Uge 18 Afslutning, spørgsmål, hygge og fællessang Den sidste gang mødes vi, synger sange, afklarer evt. spørgsmål fra tidligere lektioner, og snakker om gode rutiner for en sund stemme

Der bliver oprettet hold forår og efterår.

Mandag i Ribe kl. 13-14, Torsdag i Esbjerg kl. 13-14

Lærer: Christina Mallou Linde

 

 

 

 

Underviser

Gå til side der omhandler Christina Mallou Linde

Christina Mallou Linde

Musik - Sang